Oprašování

05.02.2020 07:58

 

Jistě se shodneme, že čas utíká rychlostí, kterou někdy ani nestačíme sledovat. Nejstarší dcera, při které jsem ruční práce začala víc rozvíjet, když byla malé batole, už má za sebou úspěšné přijímačky na střední školu. Snad dostala do vínku trochu talentu i ode mne a jsem na ni velmi hrdá. Odvedla kus práce při přípravě na talentovky, i přesto, že měla velmi málo času, o to intenzivněji musela pracovat. Vydařil se jí první krok ve splnění jejího snu věnovat se kreslení a bude studovat obor ilustrace.

Vy, kdo nakouknete na stránky, jistě víte, že tu a tam přidám fotku nového šperku. Vánoce mne přiměly připomenout si základy patchworku a ušila jsem pár polštářů a vak na záda, který si přála jedna z mých dcer. Navíc mám rozešité další polštáře, které se určitě budou časem hodit. Při tomto šití jsem se zahloubala a vyzkoušela si volné quiltování. Musím říct, že je to velmi variabilní zábavná disciplína.

Co se korálků týká, oprášila jsem rozpracované nápady. Dokončila jsem náušnice k fialovému náramku, který jsem šila jako úkol z Korálkové školy na téma rybí steh, abych měla alespoň malou sadu.

Který z dalších rozpracovaných šperků spatří světlo světa ve své konečné podobě, bude milým překvapením i pro mne.